Almere – Razeil | Kinderdagverblijven | Small Society

Almere – Razeil

Small Society Almere – Buitenschoolse opvang Razeil

Adres: Razeil 19, 1319 EA Almere
Telefoon: 036-5240001
E-mail: almere@smallsociety.nl

Openingstijden: BSO 8.30-18.45 uur
VSO 7.00- 8.30 uur

Locatiemanager: Roos van ‘t Lam en Esther de Mooij

“Een fijne plek voor de kinderen als ze uit school komen. Er zijn hele lieve leidsters die weten hoe ze de kinderen op hun gemak kunnen stellen. In 1 woord een TOP opvang.
Jose (moeder van Saphira) locatie Almere BSO

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang aan het Razeil bevindt zich direct naast het kinderdagverblijf (Razeil 27) en biedt plaats aan zes groepen. Daarnaast is er op het Kraaiennest een BSO ruimte voor de 8+ kinderen. De ruimtes zijn speciaal voor de buitenschoolse opvang ontworpen en zijn wat betreft kleur, materiaalgebruik en inrichting warm en stijlvol afgewerkt. De buitenschoolse opvang beschikt over ruime en lichte groepen, een centrale keuken en een eigen tuin met klimrekken, moestuin, blokhut en picknicktafel. De groepen bevinden zich op de begane grond en de eerste etage en grenzen direct aan de tuin. De BSO ruimte op het Kraaiennest grenst aan het schoolplein en sportveld van de scholen.

De kinderen kunnen dagelijks en naar eigen wens gebruik maken van een zeer divers activiteitenaanbod dat in en om de locaties Razeil en Kraaiennest wordt georganiseerd.

Ouders en kinderen worden iedere maand schriftelijk op de hoogte gehouden van het aanbod aan activiteiten per dag voor de komende maand. Ook het vakantieprogramma wordt ruim voor aanvang van de vakanties aan ouders verstrekt.

Uit het volgende aanbod wordt per dag een programma samengesteld:
– Buiten spel/sport activiteiten ( schoolplein Kraaiennest)( tuin Razeil)
– Binnen spel/sport activiteiten ( bij slecht weer)
– kinderkookcafé (Kraaiennest)
– moestuin knutselen op de ateliers
– thematische activiteiten (o.a. muziek, yoga, dans, theateractiviteiten
– workshops ( o.a. sieraden maken, schaken, houtbewerken)

De kinderen worden door onze vaste medewerkers begeleidt in en naar de verschillende activiteiten. Vrije keuze staat daarbij voorop! Natuurlijk kunnen de kinderen ook gewoon lekker ontspannen, spelletjes doen en hangen in de speciaal daarvoor ingerichte ‘huiskamers’ op het Razeil en het Kraaiennest. De beroepskrachten zijn voldoende gekwalificeerd en toegerust om de activiteiten die wij de kinderen aanbieden professioneel te begeleiden. De beroepskrachten zijn en worden altijd intallig ingezet. Bij sommige workshops wordt gebruik gemaakt van externe professionals (zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse schaakworkshop van 6 lessen door een vrijwilliger van de schaakclub in Almere).

Wij blijven voortdurend op zoek naar leuke activiteiten die aansluiten bij de interesses van de kinderen. Wij springen direct in op bepaalde trends en laten kinderen meedenken in de activiteitenplanning
De BSO heeft een eigen kinderraad, hierbij vormen een aantal kinderen het klankbord van alle kinderen van de BSO en bedenken en organiseren zij leuke activiteiten samen met de locatiemanager.

Het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal van Small Society onderhouden een actief samenwerkingsverband met de basisscholen De Ontdekking en de Windwijzer. Vanuit het samenwerkingsverband wordt gewerkt aan de afstemming tussen het onderwijsprogramma van de scholen en de kinderopvang van Small Society zodat een optimale omgeving voor kinderen ontstaat.

GGD inspectierapport buitenschoolse opvang Almere

This page is also available in: English