Begeleiding, toezicht en kwaliteit | Kinderdagverblijven | Small Society

Begeleiding, toezicht en kwaliteit

Op onze kinderdagverblijven wordt met vaste, voor de kinderopvang (op minimaal HBO niveau) gediplomeerde locatiemanagers gewerkt die verantwoordelijk zijn voor de vestiging.

Onze locatiemanagers zijn in de regel vier dagen per week, acht uur per dag, aanwezig op het kinderdagverblijf. Op onze vestiging in Bunschoten is dit zes uur per dag. De locatiemanager kent hierdoor in de regel alle ouders en kinderen persoonlijk en heeft een volledig overzicht van het reilen en zeilen op de vestiging.

De locatiemanager wordt door de centrale organisatie ondersteund wat betreft personeelszaken, kindplanning, financiële zaken en kwaliteitsbeleid. De locatiemanager is hierdoor zoveel mogelijk vrij beschikbaar voor ondersteuning van en toezicht op de groepen.   De locatiemanager wordt daarnaast ondersteund door de 'Manager Kinderopvang'.

De Manager Kinderopvang werkt vanuit onze centrale organisatie, beschikt over een HBO opleiding binnen de kinderopvang en heeft jarenlange ervaring als locatiemanager binnen onze organisatie. Zij bezoekt als leidinggevende alle vestigingen op regelmatige basis (minimaal iedere maand) en borgt daarmee samen met de locatiemanagers en pedagogisch medewerksters de kwaliteit van onze dienstverlening.

Voor de kwaliteitsbewaking op de vestigingen is de 'Kwaliteitsmanager' verantwoordelijk. De Kwaliteitsmanager bezoekt alle vestigingen op regelmatige basis (minimaal drie keer per jaar) en toetst de naleving van ons kwaliteitssysteem, de normen ten aanzien van het binnenklimaat, de buitenruimtes alsmede de naleving van veiligheids- en hygiëne maatregelen. Ook de Kwaliteitsmanager is HBO gediplomeerd en ervaren als leidinggevende binnen de kinderopvang.

Onze organisatie (kantoor en vestigingen) wordt daarnaast jaarlijks door een onafhankelijke instelling (TÜV) gecontroleerd (audit) op de naleving van ons kwaliteitssysteem (HKZ).

This page is also available in: English