Europa Kinderhulp | Kinderdagverblijven | Small Society

Europa Kinderhulp

Small Society sponsort Europa Kinderhulp

Ook het afgelopen jaar heeft Small Society Europa Kinderhulp gesponsord bij de 27ste Dam tot Damloop in Amsterdam (www.damloop.nl). Wilt u ook het komende jaar meelopen met Small Society en Europa Kinderhulp sponsoren, meld u dan nu aan via info@smallsociety.nl. Voor rechtstreekse sponsoring van Europa Kinderhulp: www.europakinderhulp.nl

Dam tot dam 2011

Europa Kinderhulp is een landelijke niet-gesubsidieerde stichting met ruim driehonderd vrijwilligers. Zij organiseren jaarlijks vakanties voor ongeveer 2.500 kansarme kinderen. Jaarlijks zijn zij op zoek naar gastouders die met een beetje begrip en geduld een aantal weken lang in de zomervakantie een kansarm kind willen ontvangen. De gastouders worden tijdens het verblijf door Europa Kinderhulp begeleid. Van gastgezinnen vragen zij deze kinderen een zorgeloze en gezellige vakantie te geven, zodat ze weer even op adem kunnen komen. De kinderen die Europa Kinderhulp uitnodigt voor een vakantie zijn tussen de 5 en 12 jaar oud. Het zijn allemaal kinderen die het thuis niet gemakkelijk hebben. De kinderen komen uit o.a. Nederland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Duitsland en Oekraïne. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt in ras, religie of nationaliteit.

De redenen dat kinderen uitgenodigd worden voor een vakantie zijn divers. Het kan zijn dat er financiële problemen zijn (bijv. een verkeerd gehanteerd budget) waardoor een gezin zelfs geen dagje uit kan, maar het kan ook zijn dat er te weinig positieve aandacht is voor het kind, er sprake is van overbelasting van één of beide ouders of dat het kind opgroeit in een beroerde woonomgeving.