Almere – Razeil | Kinderdagverblijven | Small Society

Almere – Razeil

Small Society Almere – Razeil

Adres: Razeil 27, 1319 EA Almere
Telefoon: 036-5240205
E-mail: almerehdo@smallsociety.nl

Openingstijden: 7.30-18.30 uur
(flexibele afname 7.00 – 7.30)

Locatiemanager: Miriam Poort

“Mijn twee dochtertjes bezoeken sinds augustus jl. kinderdagverblijf Small Society in Almere. En elke dag dat zij de crèche bezoeken is het weer een feestje! Noor kijkt ’s morgens wanneer ik haar kamer binnenkom door het raampje van haar Pipobed en roept dan met een grijns van oor tot oor: “mama, mag ik vandaag naar het schooltje toe!?
Kirsten (Moeder van Noor en Yara) locatie Almere

Kinderdagverblijf

Ons KDV aan het Razeil in de wijk Noorderplassen-West biedt plaats aan zes groepen dagopvang; twee babygroepen (0-2 jaar), 3 peutergroepen (2-4 jaar) en een verticale groep (0-4) jaar. De grote tuin rondom het kinderdagverblijf is ingericht met een klimberg, ontdekkingstuin en moestuin. Kinderen kunnen spelen in de blokhutten en natuurlijk is er een zandbak en fietsparcours. Naast het kinderdagverblijf bevindt zich de buitenschoolse opvang.

Het team biedt regelmatig activiteiten aan die aansluiten bij natuurbeleving, Natuurbeleving bij Small Society vergroot het plezier van kinderen en stimuleert een gezonde ontwikkeling. Het draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de kinderopvang. De activiteiten bereiden kinderen beter voor om later op een bewuste manier met de natuur om te gaan.

Twee keer in de week wordt er sport&spelles gegeven voor de peuters op het kinderdagverblijf. Sport&spelcoach Maaike stimuleert de kinderen spelenderwijs in hun motorische vaardigheden (zoals balvaardigheid) en samenspel.
Iedere maand wordt er gemiddeld twee keer per maand yogales verzorgd voor de peuters. Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert de motorische vaardigheden, een goede lichaamshouding, het geeft een goede weerstand en stimuleert de werking van spieren, organen en de bloedsomloop. Maar het gaat bij yoga niet alleen om de fysieke kant. Doordat bij de peuteryoga ook de ademhaling, het aanraken door speelse massage oefeningen, en de zintuigen betrokken worden, wordt de peuter in zijn hele wezen aangesproken. Ook de mentale en emotionele facetten komen aan bod.

Het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal van Small Society onderhouden een actief samenwerkingsverband met de basisscholen De Ontdekking en de Windwijzer. Vanuit het samenwerkingsverband wordt gewerkt aan de afstemming tussen het onderwijsprogramma van de scholen en de kinderopvang van Small Society zodat een optimale omgeving voor kinderen ontstaat.

Het kinderdagverblijf heeft een ruime centrale hal en groepsruimtes met ieder twee slaapkamers, een eigen aparte keuken en sanitaire ruimtes. Het KDV is wat betreft inrichting, kleurstelling en materiaalgebruik warm en sfeervol ingericht en afgestemd op de behoeftes van jonge kinderen. De grote lichte groepsruimtes hebben een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Kortom een optimale omgeving voor uw kind!

GGD inspectierapport kinderopvang Almere

Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels